Procesna oprema

Metacomm doo ima 40 godina dugu tradiciju u proizvodnji procesne opreme. Procesna oprema proizvedena u pogonu nekada Energoinvesta sada Metacomm-a sastavni je dio fabrika i postrojenje širom EX Jugoslavije kao i u mnogih postrojenja u Evropi, Rusiji, Kini ...

Oprema za tretman vode
Slike proizvoda
Slike proizvoda
Slike proizvoda
Slike proizvoda


BOJLERI

Bojleri su namijenjeni za zagrijavanje potrošne tople vode a mogu služiti i kao akumulatori energije u klasičnim i solarnim sistemima.Ogrjevni medij topla voda ili para predaju svoju toplinu posredstvom cijevnog grijača koji se izrađuje od bakarnih ili nehrđajućih čeličnih cijevi. U nedostatku ogrjevnog medija zagrijavanje se može izvesti električnom energijom uz ugradnju električnog grijača.

 

Bojleri se izrađuju u izvedbama:

  1. 1. Bojler sa cijevnim grijačem BC
  2. 2. Bojler sa elektro grijačem BE
  3. 3. Bojler sa kombinacijom cijevnog i elektro grijača BK

 

Grijači su montažno-demontažni što omogućava otvaranje posude za čišćenje ili popravku. Bojleri su u standardnoj izvedbi predviđeni za rad sa tlakom 6 bara i temperaturom do 65 0C, ali se po potrebi mogu izraditi i za više zahtjeve. Materijal izrade je čelični lim sa karakteristikama prema propisima za izradu tlačnih posuda.

Slike proizvoda
Slike proizvoda
Slike proizvoda

Površinska zaštita i testiranje na nepropusnost se radi u skladu sa tehničkim normativima i standardima za stabilne tlačne posude. Bojleri se izrađuju u vertikalnoj i horizontalnoj izvedbi sa svim potrebnim priključcima koji mogu biti u obliku nazuvnice ili prirubničkog spoja.
dokumenti

Tehnički podatci

Dokumente mogu preuzimati samo lica autorizovana od strane Metacomm-a


Unestite autorizacioni kod
Preuzimanje
Tehnički crtež

Pošaljite upit u vezi sa prikazanim proizvodom

Firma: *
Ime i prezime *
Funkcija  
Telefon *
Fax  
E-mail *
Opis upita *
Dodaj dokument
Kod
*